Ada Elena Cazacu, proprietara unei cofetării din Bârlad, a reușit împreună cu echipa sa de cofetari-patiseri, să înregistreze un record mondial cu realizarea celui mai mare Cozonac de Crăciun, făcut după rețeta bunicilor din Moldova.

Conform spuselor sale, cozonacul poate fi împărțit la 150 de pesoane, în porții de 100 g fiecare.

World Record Academy a validat recordul stabilit de echipa de cofetari-patiseri de la Bârlad.

Cel mai mare cozonac de Crăciun, disponibil în comerț numai pe bază de comandă, este decorat în mod unic, cu frunze de stejar din aluat și are aplicat deasupra lor cireșe confiate, foiță de aur, trufe de ciocolată.

Cozonacul de Crăciun de 15 kg, poate fi făcut de două persoane într-o zi de 8 ore de lucru.

Fost profesor de fizică, om de radio, Ada Elena Cazacu din Bârlad, conduce o afacere în domeniul patiseriei-cofetăriei de 9 ani.

Ada Elena Cazacu și echipa sa, sunt singurii care au câștigat de 3 ori consecutiv premiul I în România, la concursurile din domeniu, inventând gusturi și design-uri la torturi, precum și locul I în România cu cel mai bun cozonac.

Cozonacul este rodul creației și muncii susținute a acestora.

Articolul precedentPompierii din Bârlad, chemați să forțeze ușa unei locuințe după ce proprietara nu mai răspunde din interior
Articolul următorRazii ale polițiștilor vasluieni în vederea combaterii evaziunii fiscale și a faptelor de natură economică