Timp de opt zile, Vasluiul a fost capitala umorului românesc, grație organizării celei de 25-a ediții a Festivalului ”Constantin Tănase”.

Seara de seară, organizatorii au adus în fața vasluienilor o serie de actori de renume din peisajul teatral românesc.

S-a râs, s-a dansat și s-a aplaudat îndelung, ca o dovadă de prețuirii a calității spectacolelor prezentate.

Toate cele 10 spectacole din sala Casei de Cultură ”Constantin Tănase” s-au jucat cu casa închisă. De același tratament din partea publicului s-au bucurat și cele 6 spectacole din Sala Studio.

De asemenea, copiii au umplut la refuz sala la cele două piese de teatru dedicate lor.

Încasările numai din bilete și abonamente au fost de peste 127 mii lei, cu aproape 50.000 de lei mai mult față de acum doi ani.

Un alt lucru inedit la ediția din acest an a fost prezența între cele două spectacole din seara de sâmbătă a Cvartetului Colosseum din Iași, care a oferit un moment de virtuozitate.

De asemenea, la deschidere Teatrul Masca a umplut centrul Vasluiului, iar trupa Fără Zahar a atras ca un magnet tinerii în Parcul Independenței, la un recital de zile mari.

Organizatorii evenimentului au fost Consiliul Județean Vaslui, prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui și Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui.

Articolul precedentREFERENDUM: Prezență 18,89% la urne în județul Vaslui
Articolul următorPe 90% dintre vasluieni au spus DA la Referendum