Ordonanța de Urgență privind reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru salariații din sectorul bugetar a fost dezbătută joi, 09 decembrie a.c., în cadrul Comisiei de Dialog Social a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, primind aviz favorabil din partea patronatelor, asociațiilor și sindicatelor prezente. Ședința pubică a fost condusă de secretarul de stat Daniela Nicolescu, alături de care au participat la discuții și reprezentanți ai Direcției Generale Juridice și ai Direcției Generale Turism.

Voucherele de vacanță reprezintă o măsură care produce efecte benefice nu doar în rândul beneficiarilor, prin refacerea forței de muncă, ci și asupra industriei de profil din România. Stimularea turismului intern, prin intermediul acestui program, contribuie la sprijinirea comunităților locale și la crearea unor noi oportunități de angajare. Mai mult, în acest fel sunt reduse semnificativ și practicile ilegale sau cele aflate la limita legii, întrucât voucherele de vacanță pot fi încasate doar de structurile clasificate.

La reuniune au fost prezenți Bogdan Hossu, Președinte Cartel ALFA, Constantin Marțian, vicepreședinte Confederației Sindicatelor Democratice din România (CSDR), Dumitru Luca, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), reprezentând și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Ștefan Bălan, reprezentant CONCORDIA, Nicolae Istrate, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), reprezentând și Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR).

 

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Director asociație, semnal de alarmă: „60% dintre bătrâni se confruntă cu singurătatea”
Articolul următorAPIA a efectuat plata rentei viagere agricole