Polițiștii criminaliști au deschis o anchetă și fac cercetări după ce două persoane din localitatea Bârlad au găsit duminica trecută, la marginea orașului, un sac în care erau mai multe oase, la prima vedere părând a fi de natură umană. Oamenii legii așteaptă însă raportul oficial al specialiștilor IML Iași care să confirme sau nu dacă au de-a face cu fragmente de oase care provin de la om.

Descoperirea a fost făcută de un cuplu care își plimba câinele pe malul râului Bârlad. La un moment dat, patrupedul s-a dus țintă spre un sac care se găsea sub podul care traversa râul Bârlad și a scotocit în el, scoțând la iveală niște oase. Deși bărbatul a ignorat în primă fază resturile osoase, crezând că provin de la vreun cadavru animal, soția acestuia a fost cea care a insistat să sesizeze pe cineva în legătură cu descoperirea făcută. Cei doi au contactat reporterul unei publicații locale care i-a îndemnat să contacteze poliția imediat.

Imediat după ce au sunat la 112, la fața locului s-au deplasat polițiștii de la Secția 3 a Poliției Rurale, însoțiți de colegii de la Criminalistică care au cercetat zona amănunțit și au ridicat resturile osoase pe care le-au trimis spre a fi expertizate la IML Iași.

Neoficial, s-ar parea că fragmentele de os sunt de natură umană.

Dacă în urma expertizei IML se va dovedi că oasele conțin ADN uman, polițiștii vor avea o misiune destul de grea, aceea de a stabili împrejurările în care au ajuns rămășițele sub podul care leagă localitățile Bârlad și Trestiana.

Articolul precedentAchiziție nouă la Zoo: 2 tigri bengalezi; sensul giratoriu de la Confecții în linie dreaptă (conferință de presă) VIDEO
Articolul următorIncendiu de vegetație în Muntenii de Sus! FOTO