Răbdarea bârlădenilor a fost pusă la grea încercare în cursul serii de miercuri, când, din motive cunoscute doar de angajații DelGaz Grid, rețeaua de alimentare a căzut în zone întregi. Operatorii din Call Center-ul companiei spun doar că este vorba de o defecțiune colectivă și că echipele lucrează.

Sute de mesaje postate pe rețelele de socializare au reclamat faptul că în anumite zone din Bârlad, curentul a căzut încă din cursul după-amiezii, iar în anumite cartiere începând cu ora 20:00.

Întreruperi de energie electrică au fost semnalate și în ziua de marți, 9 iulie, pe mai multe străzi din zona centrală și partea de nord a orașului.

Oamenii sunt revoltați și îngrijorați de faptul că din cauza șocurilor de curent li s-ar putea arde aparatura electro-casnică. Ei susțin că energia electrică vine „în valuri”, cu fluctuații de tensiune pentru câteva momente, apoi se întrerupe din nou.

DelGaz Grid a trimis mesaje tip SMS pe telefoanele mobile ale abonaților din zonele afectate prin care s-au comunicat timpii de intervenție și remediere a defecțiunii colective. Ulterior, s-a revenit cu modificări, retransmise tot prin SMS, cu devansări de 60-70 de minute.

Mesaje de pe rețele de socializare:

Ieri timp de 6 ore. A trebuit sa arunc tot ce aveam în congelator” (G.V.)

Republicii,stadion .Am sunat,și-au cerut scuze pentru disconfortul creat!!!! Le bag în posterior scuzele!!! (Adi I.)

Epureanu, vine si pleaca, strică aparatura din casa. (Laura H.)

Florilor. Azi jumătate de oră. Ieri o ora cu foarte multe întreruperi. Am scos electrocasnicele din priza.” (Mihaela L.)

Pornește, se opreste și tot așa. Parcă o fac intenționat pentru a ni se arde toată aparatura electrica. Sau poate vor sa facă vânzare magazinelor cu aparatura electrica? (Felicia P.)

Tot pe rețelele de socializare, bârlădenii vorbesc și vor să se mobilizeze pentru a formula o plângere comună și chiar să dea în judecată compania pentru daunele și disconfortul creat de întreruperile tot mai dese de curent electric, în ultimul timp, la Bârlad.

Străzile pe care bârlădenii reclamă lipsa energiei electrice de ore bune:

Primăverii, Republicii, Epureanu, Vasile Pârvan, Octavian Goga, V.I. Popa, Alexandru Beldiman, Ștefan cel Mare, Vasile Lupu, General Naumescu, Florilor, etc. .

Articolul precedentZiua Porţilor Deschise şi Gala proiectelor REGIO la Teatrul și Muzeul din Bârlad
Articolul următorMulte rable pe drumurile din județ