Peste 200 de participanți au admirat roboțica Nao, vedeta festivității de deschidere a celei de a zecea ediții a Concursului Național Robotech.

Acest tip de robot umanoid a reușit să stârnească interesul elevilor pentru informatică și robotică.

De altfel, Robotech a devenit un nume de tradiție în concursurile de gen din țară, iar participarea a fost calitativă, juriul având mult de muncă, pentru a desemna câștigătorii.

Profesori de la universități din Iași și Bacău au adus la Vaslui cele mai noi inovații în domeniul roboticii, demonstrațiile oferite bucurându-se de aprecieri.

”Ne bucură faptul că și în acest an concursul se bucură de o largă participare. Felicităm facultățile care și-au trimis reprezentanți la Vaslui. E nevoie de specialiști în domeniul ingineriei, electronicii, IT și roboticii. Ne dorim ca elevii noștri să se orienteze către aceste specializări, care le oferă siguranță profesională și financiară. Felicit organizatorii, dar și concurenții, care au venit la Vaslui cu tot felul de invenții”, au spus reprezentanții Liceului ”Ștefan Procopiu”, organizatorul concursului.

Robotech a avut două secțiuni. Una a fost cu participare directă, unde au fost prezentate creațiile tehnice ale elevilor îndrumați de cadrele didactice, constând în machete funcționale, aplicații practice în domeniul tehnic. A doua secțiune, cu participare directă sau indirectă, a cuprins lucrări științifice ale elevilor îndrumați de profesori, referate științifice, prezentări de pagini web și Power Point, ce au vizat preocupări și noi abordări interdisciplinare ale tehnicii în societatea cunoașterii.

”Concursul a oferit tuturor elevilor și profesorilor ocazia de a-și expune potențialul creativ și inovativ, de a transmite persoanelor cu aceleași pasiuni experiențele personale și, totodată, de a învăța metodic prin exercițiu constant. El s-a adresat elevilor care studiază sau doresc să urmeze o specializare din aria curriculară Tehnologii și cadrelor didactice care pregătesc elevii în domenii specifice”, a spus prof.Gina Cucoș, directorul Liceului ”Ștefan Procopiu” Vaslui.

Cele mai reușite prezentări au fost premiate de organizatori.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
Articolul precedentVaslui: Școala cu 7 secții de votare!
Articolul următorPeste 142.000 de vasluieni au votat până la ora 17.30