Aproximativ 100 de salariați ai SC Aquavas Vaslui au pichetat sediul central al operatorului regional de apă.

Aceștia au oprit activitatea, nemulțumiți de nivelul de salarizare. Majoritatea angajaților de la Aquavas primesc salariul minim pe economie.

”Principala revendicare a sindicaliștilor este legată de majorarea salariilor. În prezent, majoritatea angajaților primesc salariul minim pe economie, iar departajarea dintre ei este între 100 și maxim 200 de lei”, a spus Costel Mititelu, unul dintre reprezentanții salariaților.

Un alt angajat a pus că la protestul spontan ar fi participat mai multe persoane, dar o parte au rămas la locul de muncă pentru a asigura continuitatea, așa cum prevede legislația în vigoare.

Conducerea societății a primit la negocieri o delegație a salariaților, iar după aproximativ o oră muncitorii s-au întors la locurile de muncă.

“Am primit o delegație a muncitorilor, care ne-a prezentat revendicările. Căutăm soluții pentru a îndeplini aceste cereri în funcție de legislația în vigoare, contractul colectiv de muncă și rezultatele economice realizate de societate. Oamenii s-au întors la lucru și rămâne să rezolvăm revendicările acestora”, a spus Gabriel Beșleagă, directorul SC Aquavas Vaslui.

Articolul precedentMai sunt locuri disponibile la LPS Vaslui!
Articolul următorSuspiciune de pestă porcină africană în județul Vaslui