Având în vedere Contractul de colaborare și servicii sanitar-veterinare încheiat între Primăria Municipiului Bârlad și Asociația pentru Supravegherea și Protecția Animalelor „IVETS”, cu privire la capturarea câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Bârlad, autoritatea publică locală a solicitat sprijin cu efective de polițiști locali în zonele în care se acționează pentru capturarea câinilor fără stăpân, cu scopul de a preveni acte de violență îndreptate împotriva personalului Primăriei și al Asociației „IVETS”.

În baza prevederilor art. 6, litera f, din Legea poliției locale nr. 155/2010, referitoare la atribuțiile poliției locale care ”asigură protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului/primarului general, din institutiile sau serviciile publice de interes local la efectuarea unor controale ori actiuni specifice”- în ziua de 01.11.2018, începând cu ora 06.30, au fost desemnați doi polițiști locali să îndeplinească această misiune.

Întrucât, în jurul orei 08.00, mai multe persoane au împiedicat reprezentanții Primăriei și pe cei ai Asociației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor „IVETS” să execute activitățile prevăzute în contract, prin exercitarea de acte de agresiune fizică, cuvinte jignitoare, acte de intimidare (materializate în filmări și fotografii), s-a impus intervenția cu forțe suplimentare pentru a preîntâmpina alte fapte cu violență și acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Drept urmare, față de șase persoane au fost luate măsuri de sancționare contravențională, pentru încălcarea în mod repetat, la diferite intervale de timp, a mai multor acte normative: Legea nr. 61/1991, art. 2, punctul 1, punctul 31, punctul 36; H.C.L.M. nr. 22/2002, art. 4, litera h; Legea nr. 349/2002.

Din acest motiv au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale cu amendă, valoarea totală a amenzilor acordate fiind de 16.300 lei. În plus, pentru că două persoane au sesizat infracțiunea de lovire sau alte violențe și distrugere, plângerile acestora și actele întocmite de agenții Poliției Locale vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Poliția Locală Bârlad atrage atenția reprezentanților asociațiilor de protecție a animalelor, ori susținătorilor acestora, să-și exprime opiniile în mod civilizat și să semnaleze autorităților presupusele ilegalități care cred că se comit, fără a împiedica însă organele de ordine sau ale administrației publice locale să-și exercite atribuțiile.

Articolul precedentApreciere și respect pentru veteranii noștri
Articolul următorLocalitățile din județul Vaslui fără energie electrică în perioada 6 – 12 noiembrie