Grădinița nr.15 Vaslui, prin Asociația ”Prichindeii din Dumbravă”, este implicată într-un proiect cu finanțare nerambursabilă, susținut de Consiliul Județean Vaslui.

Proiectul, intitulat ”Hora Prichindeilor din Dumbravă”, vizează valorificarea și promovarea potențialului cultural al județului, prin stimularea preșcolarilor spre cunoașterea folclorului autentic din zona Vasluiului și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor locale.

Copii au participat la o șezătoare, intitulată ”Satul românesc-obiceiuri și tradiții”, în vederea celebrării Anului Satului Românesc, unde învățătoarea Angelica Manole a vorbit despre obiceiurile și tradițiile rurale.

Învățătoarea Aurica Fânaru a prezentat un costum popular autentic, din ținuturile Vasluiului, datând din anul 1960.

Frumusețea portului popular, meșteșugul olăritului, creșterea animalelor, țesutul în nopțile lungi de iarnă, poveștile spuse de bunici la gura sobei, i-au ținut pe micuții preșcolari neclintiți toată activitatea.

De asemenea, cei mici au realizat o serie de lucrări de artă populară, în cadrul unor ateliere de lucru, ce au fost expuse în holul grădiniței.

Urmează organizarea unui spectacol-concurs folcloric de cântec și dans.

În proiect sunt implicați 150 de preșcolari, 150 de părinți și 16 cadre didactice.

Cu ajutorul finanțării nerambursabile, Asociația ”Princhindeii din Dumbravă” a achiziționat 100 de costume populare, ce vor fi folosite de copii.

FOTO

Articolul precedentCe surpriză au avut oamenii legii după ce au oprit un autoturism înmatriculat în afara României
Articolul următorUn nou film în cadrul proiectului KineDok la muzeul „Vasile Pârvan”