Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Vaslui, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui și Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui prin Serviciul Rurier, a organizat faza județeană a concursului național ”Educație Rutieră, Educație pentru Viață”.

Concurenții au trecut prin trei probe: una teoretică și două practice.

La proba teoretică elevii au dat dovadă că știu legislație rutieră, la celelalte două probe elevii au parcurs un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, unde și-au arătat îndemânarea pe bicicletă și un traseu cu bicicleta într-un parc școală unde au dat dovadă că știu și aplică cunoștințele de legislație rutieră.

Echipajul Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” a fost desemnat câștigătorul concursului din acest an și dreptul de a reprezenta județul Vaslui la faza națională care se va desfășura în municipiul Buzău, în perioada 21–25 iunie.

În acest an alături de copiii participanți la concurs a venit și un echipaj de copii de la Centrul Școlar De Educație Incluzivă Negrești, care desfășoară un proiect pe probleme de siguranță rutieră în colaborare cu World Vision România.

Proiectul ”Siguranta pentru viață” are pe lista de priorităţi creşterea siguranţei rutiere în mediul școlar, prin promovarea transportului public și a mobilității cu propulsie umană, mersul pe jos sau mersul cu bicicleta, cu accent pe crearea unei civilizaţii mai sigure pentru generaţiile următoare.

FOTO

Articolul precedent34,79% prezența la urne în județul Vaslui
Articolul următorUSR-PLUS a câștigat Vasluiul și Bârladul