Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui invită vasluienii la o nouă lansare de carte miercuri, 27 noiembrie 2019, cu începere de la ora 14. Este vorba despre lucrarea ”Școala literară de la Huși și din împrejurimile fălciene”, semnată de Petru Ioan.

Recentul volum, apărut în acest an la Editura „Ștefan Lupașcu” Iași, va fi prezentat de conf. dr. Magda Ciopraga de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, prof. univ. dr. emerit Petre Dumitrescu de la Facultatea de Filosofie a aceleiași universități și prof. Teodor Pracsiu, membru al Uniunii Scriitorilor.

Activitatea se va încheia cu un moment literar-umoristic susținut de reprezentanți ai Academiei Libere Vechi „Păstorel” Iași.

„În sensul strict, paginile din această carte vor face dovada ȘCOLII LITERARE DE LA HUȘI (și din împrejurimile sale fălciene), în măsura în care prin școală ar trebui să înțelegem o grupare de persoane împărtășind un crez și-un sentiment. În cazul nostru: crezul în impactul scrisului și-al literaturii, iar sentimentul mărturisind un atașament pentru un loc și-o așezare cu aură spirituală, cel puțin de la 1598 încoace, adică de la-nființarea Episcopiei Ortodoxe de pe Drăslăvăț (spre sfârșitul primei domnii a voievodului Ieremia Movilă). […] În sensul larg și atenuat al sintagmei în atenție, cele ce vor fi prezentate în secțiunea mediană a volumului vor ilustra ideea că școala nu a însemnat și nu ar trebui să însemne doar o INSTITUȚIE.”, este notat într-un „Avertisment” la începutul volumului.

Articolul precedentScriitoarea Lina Codreanu şi-a lansat ultimele apariţii editoriale
Articolul următorBărbat atacat și lovit cu răngile lângă o grădiniță din Bârlad