Cei 220 de elevi ai Școlii Gimnaziale Bârzești, comuna Ștefan cel Mare, beneficiază de un corp nou, modern.

Panglica inaugurală a fost tăiată în prezența președintelui CJ, Dumitru Buzatu, a vicepreședintelui CJ, Ciprian Trifan, și a senatorului Doina Silistru.

Investiția a pornit de la zero, iar costurile au ajuns la 1,2 milioane de lei, construcția fiind ridicată în mai puțin de un an.

Inițial, corpul școlii a fost trecut la reabilitare, în 2007, pe un program guvernamental.

Din lipsă de fonduri, clădirea s-a autodemolat, astfel că autoritățile au fost nevoite să acceseze fonduri pe PNDL, pentru a reface în totalitate școala.

Noua clădire cuprinde 5 săli de clasă, plus cabinete ale profesorilor, din care 2 săli vor aparține grădiniței, iar în celelalte 3 vor învăța elevi de ciclul primar.

Acum, Școala Bârzești are trei corpuri de clădire moderne.

”Aici vin elevi din trei sate. Este vorba despre Bârzești, Călugăreni și Muntenești. Sper ca și procesul de învățământ să fie mai bun. Acum, misiunea cadrelor didactice este de a-i învăța pe copii să fie din ce în ce mai respectuoși față de investiție. Cum o vor păstra, așa o să o aibă”, a spus primarul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru.

În cele șapte sate componente ale comunei funcționează cinci școli, din care patru sunt modernizate, urmând ca și școala de la Brăhășoaia să intre la reabilitare.

Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare

 

Articolul precedentFOTO: Arde groapa de gunoi de la Roșiești
Articolul următorUn bloc întreg, evacuat la Negrești! Proprietarul a ajuns în stare gravă la o clinică din Bacău