Cei 230 de elevi ai Școlii din Gara Banca vor învăța în condiții civilizate, după ce clădirea școlii a fost reabilitată și modernizată.

Investiția a ajuns la peste 2,4 milioane de lei, fondurile provenind de la PNDL 1.

Clădirea este formată din 8 săli de clasă, un laborator, o bibliotecă, o arhivă, o cancelarie modernă, secretariat și birou pentru director. De asemenea, toaletele au fost construite în interior.

”Una dintre preocupările majore ale fiecărui dascăl este să formeze oameni de caracter. Oameni care să știe ce înseamnă demnitatea şi rectitudinea morală. Nu este o constatare nouă că poți să ai în fața ta un om extrem de inteligent, competent în domeniul în care s-a pregătit, dar dacă nu este un om de caracter este foarte greu să interacționezi, să comunici cu el, foarte greu te poți bucura de experiența pe care el a acumulat-o. Să avem foarte mare grijă de sufletele acestor copii! Sfântul Ioan Gură de Aur îi avertiza pe părinți că ei se implică în educația copiilor, însă este neglijată educația sufletului, a inimii fiecărui copil”, a spus PS Ignatie, Episcopul Hușilor, cel care a sfințit noul lăcaș școlar.

Articolul precedentA început sezonul virozelor la Vaslui
Articolul următorAccident rutier în zona parcului Victor Ion Popa din Bârlad