Vasluiencele care sunt în căutarea unui loc de muncă şi vor să lucreze peste hotare au posibilitatea să opteze pentru unul dintre cele 150 de locuri puse la bătaie de un angajator din Spania. Este vorba de muncă sezonieră pentru recoltarea căpşunelor. Nu se solicită experiență.

Posturile sunt disponibile prin intermediul reţelei europene de ocupare a forţei de muncă EURES. Durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 1 februarie 2019.

Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate pe zi, 40 de ore şi 15 min/săptămână împărţite în 6 zile, iar ziua de odihnă nu este neapărat duminica.

”Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: 2% impozit şi asigurare medicală care este de aproximativ 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile. Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport”, a declarat Laura Toporăscu, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui.

Selecţia va fi organizată în regiunile Est şi Nord-Est. Cei interesaţi pot solicita mai multe informaţii legate de aceste job-uri consilierului EURES din cadrul AJOFM Vaslui. Termen limită pentru aplicare este 20 noiembrie.

Articolul precedentAntrenament inedit pentru handbaliștii de la CSM Vaslui
Articolul următorPompier vasluian, prezent la un curs în China