Ediția a XVI-a a Concursului National de Traduceri „Corneliu M. Popescu” se va desfășura la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui, pe data de 18 mai 2019.

Organizatorii Ediției 2019 sunt Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, MEN/Inspectoratul Școlar Judeţean Vaslui şi Asociaţia Culturală Europea (organizator principal). Principalii susţinători ai manifestării: Institutul Francez din Bucureşti, Centrul Cultural Francofon Buzău şi ARPF – Asociaţia Română a Profesorilor Francofoni – filiala Vaslui.

Ediţia 2019 se va desfășura pe 18 mai 2019 şi va cuprinde proba scrisă de la Vaslui (organizată la Școala Gimnazială „C. Parfene” Vaslui, începând cu ora 10:00) şi proba online (pe platforma LMS http://lang-paltform.eu/lms, de la ora 12:00).

Fiecare elev poate participa la ambele probe, dar se recomandă o selecţie internă în fiecare şcoală pentru promovarea la proba scrisă (nu mai mult de 3 elevi/profesor/nivel de studiu).

Proba scrisă de la Vaslui a Concursului Naţional de Traduceri „Corneliu M. Popescu” se va desfăşura pe cinci secţiuni: limba francezălimba engleză, limba spaniolă, limba rusă şi limba italiană.

Proba online se va desfășura sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 12:00 – 13:30, în spațiile special dedicate Concursului Național de Traduceri „Corneliu M. Popescu” din Sistemul de Management al Învățării – LMS –produs intelectual al parteneriatului strategic Erasmus+ KA2 “Comics in Teaching Languages/La BD en classe de langues” http://lang-paltform.eu/lms. Am creat un spaţiu pentru limba franceză şi unul pentru limba engleză, în care se vor desfăşura probele online.

La ediția 2019, proba online are un caracter experimental și este organizată în două secțiuni distincte: limba franceză şi limba engleză , pe categoriile – juniori 1 – clasele a V-a şi a VI-a;  juniori 2 – clasele a VII-a şi a VIII-a; juniori 3 – clasele a IX-a şi a X-a; seniori – clasele a XI-a şi a XII-a.

Articolul precedentEtapă cu multe goluri la liga 4 Vaslui
Articolul următorCabinete stomatologice prinse în ofsaid de CJAS Vaslui