Vasluienii amatori de muzică populară autentică au ocazia să participe la un concert de exceptie, miercuri, 13 februarie, la Sala Sporturilor, de la ora 17.

După mai mulți ani, Cristi Năstase Rapsodia Vasluiului, vine cu un spectacol de zile mari.

Acesta va împlini chiar pe 13 februarie vârsta de 50 ani și aproape 30 ani de activitate.

Pe scenă vor urca și o serie de invitați speciali: Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu” din Suceava, dirijor Viorel Leancă și coregraf George Palaniuc, Orchestra de muzică populară “Rapsozii Botoșanilor”, dirijor Ciprian Potoroacă, și Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului”, coregraf Virginel Solomon.

Cristi Năstase este fiu și nepot de lăutar, tatăl său, Gheorghe Năstase, clarinetist, a cântat mulți ani cu Ion Drăgoi, cu „Plaiurile Bistriței”, bunicul, Anghel, violonist, dar și unchiul, tot Anghel, tot lăutar, iar în timpul liber profesor de matematică, cât și fratele, clarinetist.

Violonist de excepție, talentat, Cristi Năstase a intrat, și el, în orchestra „Plaiurile Bistriței”, la 15 ani, a absolvit, singurul din familie, Conservatorul.

Acum este dirijorul Orchestrei „Rapsodia Vasluiului”, „locul unde mi-am găsit liniștea, locul adecvat unde îmi fac meseria, unde sunt apreciat, unde am găsit oameni care știu ce înseamnă muzica, talentul, munca, ceea ce-și dorește orice om, orice artist”.

Spectacolul aniversar este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Vaslui.

Articolul precedentConstrucția blocurilor ANL, aproape de start!
Articolul următorIonuț Tănase merge în Egipt