O pictură murală de mari dimensiuni a fost realizată pe clădirea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, în cadrul proiectului ReintegrART, derulat de Asociaţia Culturală Moldavia Iaşi.

Pictura a fost realizată de artistul stradal Harcea Pacea și înfăţişează un copil urcând pe nişte mâini, care simbolizează sprijinul acordat de specialiştii din cadrul instituţiei pentru beneficiari.

„Pictura este una sugestivă, o pată de culoare care înfrumuseţează clădirea instituţiei noastre şi a fost realizată cu titlu gratuit. Mulţumim Asociaţiei Culturale Moldavia, echipei de implementare a proiectului ReintegrART şi tinerilor voluntari pentru realizarea acestei picturi murale!”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Programul ReintegrART, iniţiat de Asociaţia Culturală Moldavia, în parteneriat cu DSASPC Iaşi şi DGASPC Vaslui, se derulează în perioada august – octombrie, este finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, şi se desfăşoară sub egida programului Iaşi – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020.

În cadrul proiectului au fost incluse training-uri de introducere în voluntariat, educaţie civică şi implicare socială, training-uri de introducere în antreprenoriat, workshop-uri de introducere în artă şi arta stradală, activităţi de implicare a tinerilor: ecologizări, vizite de studiu la organizaţii care oferă oportunitatea de implicare în voluntariat pentru tineri şi activităţi de facilitare a accesului la cultură.

Articolul precedentPrima luptă K1 la profesioniști pentru Bestia Moldovei!
Articolul următorPolițiștii vasluieni au reținut un șofer, aflat la volan în stare de ebrietate – VIDEO