MĂSURĂTORI. leri au început măsurătorile pentru executarea sensului giratoriu la intersecţia străzilor Nicolae lorga cu Vasile Lupu (zona Poliție-Primărie). Termenul de execuție este de trei luni, dar constructorul (SC Reiser Ldp Bârlad) spune că, dacă va primi avizele repede, sensul giratoriu va fi executat în maxim două săptămâni.

SC Reiser Ldp Bârlad, societatea Primăriei Bârlad, a început implementarea proiectului aprobat pe 26 septembrie, în şedinţa ordinară a CLM, pentru realizarea a două sensuri giratorii de 12 m şi 9 m in diametru, care vor fi construite în intersecţia de la Gura Leului şi la cea de la Poliţie, la intersectarea străzilor Nicolae lorga cu Vasile Lupu. leri lucrătorii SC Reiser au făcut măsurătorile la sensul giratoriu de la Poliţie, cel de 9 m in diametru, având verbal avizul Poliţiei Bârlad.

„Când vom promi toate avizele, de la Poliţie şi Primărie, în maxim două săptămâni sensul giratoriu va fi executat. Acum asteptăm să vedem dacă le place, dacă este conform cu proiectul”, a spus Adriana Ursu, directorul SC Reiser Ldp.

Vă reamintim că, în urma unei analize a situaţiei circulaţiei in municipiul Bârlad, Serviciul Circulaţie din cadrul Poliţiei Municipale a recomandat, printre altele, pentru fluidizarea şi creşterea siguranţei circulaţiei, construirea unui sens giratoriu la intersecţia străzii Lirei cu bulevardul Primăverii şi unul la intersecţia străzii Nicolae lorga cu strada Vasile Lupu.

„În acest sens, având in vedere caracteristicile geometrice ale celor patru străzi, pentru zona Gura Leului a fost proiectat un sens giratoriu cu diametrul de 12 m, încadrat cu borduri mari din beton şi partea centrală executată denivelat din umplutură de pământ compactat cu panta de 60 %, pe care se va realiza un inel de semnalizare din pavele vibropresate de 8 cm, deasupra căruia care se aşterne un strat vegetal pentru realizarea unui spaţiu verde. Proiectul include şi executarea semnalizării rutiere conform standardelor in vigoare. Valoarea totală alocată estimată pentu realizarea proiectului de la Gura Leului conform devizului general intocmit de proiectant este de 86.929, 24 lei cu TVA, iar valoarea totala alocată estimată pentu realizarea proiectului de la Poliţie unde, conform devizului general intocmit de proiectant, diametrul sensului giratoriu este de 9 m, este de 82.002,64 lei cu TVA Finanţarea se va asigura de la bugetul local al Municipiului Bârlad, durata de implementare a proiectului fiind estimată la 3 luni de la alocarea fondurilor in cursul acestui an.”, se spune in motivarea proiectului aprobat de consilierii bârlădeni.

După ce va fi construit sensul giratoriu de la Poliţie, va fi executat şi cel de la intersecţia de la Gura Leului.

Articolul precedentStadiul proiectului de refacere a infrastructurii de apă și canal din Bârlad și extindere a rețelelor de alimentare cu apă
Articolul următorAu început lucrările de reabilitare la casa „Gheorghe Gheorghiu Dej”