Serviciul Poliției Rutiere, în parteneriat cu Serviciul de Probațiune Vaslui, a organizat dezbaterea „Realitatea se schimbă după ce conduci beat”.

La discuții au participat și trei vasluieni care ispăşesc pedepse de închisoare cu suspendare, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fugă de la locul accidentului sau ucidere din culpă.

Cei trei au povestit cum li s-a schimbat viaţa după aceste evenimente.

„Am avut un accident pe raza judeţului Galaţi, din care a rezultat moartea soacrei mele. Am trecut destul de greu peste moment, dar am avut parte de ajutorul familiei. A fost dificil, a intervenit acel sentiment de vinovăţie şi acum mă gândesc, dar cei din jurul meu m-au ajutat să depăşesc. Un astfel de eveniment îţi schimbă viaţa şi le transmit tuturor celor care urcă la volan să se gândească la acest lucru”, a afirmat unul dintre condamnaţi.

Oamenii legii au ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de persoane care comit infracţiuni la regimul rutier.

„Experienţa celor trei persoane aflate în faţa dumneavoastră astăzi, care sunt condamnate pentru infracţiuni la regimul rutier, ar trebui să fie ca un mesaj preventiv pentru toţi participanţii la trafic. În ultimul an, am intensificat acţiunile privind testarea în trafic a conducătorilor auto, pentru a vedea dacă au consumat alcool şi s-a constat o creştere a celor care erau băuţi la volan. Anul trecut au fost peste 10.000 de astfel de testări, iar anul acesta la fel. Poate sunt şoferi care sunt deranjaţi de acest lucru, dar atragem atenţia că vom continua în acelaşi fel. Ne-am dori să nu testăm pe nimeni, dar acest lucru nu este posibil, nu acceptăm sub nicio formă consumul de alcool la volan”, a declarat comisarul Sergiu Anton, șeful Serviciului Poliției Rutiere Vaslui.

Reprezentanţii Serviciului de Probaţiune au precizat că o parte dintre persoanele aflate în atenţia instituţiei depăşesc greu momentele de după condamnare, ajungând să îşi piardă locul de muncă sau să fie părăsite de familie şi şi-au manifestat speranţa ca prin colaborarea interinstituţională să fie găsite soluţii pentru reintegrarea lor socială.

Articolul precedentSpaniolii au pus în practică ”Fotbal Infinit”
Articolul următorO lună de activism împotriva violenței în familie