Începând cu 28 septembrie 2020, Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad organizează cea de-a treia ediție a concursului de creație literară „Sesiunea juniorilor”, dedicat în semn omagial, marelui arheolog Vasile Pârvan. Concursul are ca scop susţinerea şi dezvoltarea pasiunii pentru literatură prin creație și se adresează tuturor elevilor din județul Vaslui, care au preocupări și aptitudini literare ce merită fructificate. Anul acesta, concursul se va desfășura doar în format online, expunerea publică a lucrărilor fiind eliminată din criteriile de evaluare/departajare, ca măsură de prevenire și protecție împotriva virusului Covid-19.

„Florile pictate în culori pastelate răspândeau arome care de care mai plăcute, ademenenindu-mă să le inspir neîncetat parfumul, păsările ciripeau gureșe, zburând de pe o crenguță pe alta ca niște acrobate măiastre, firele moi ale ierbii mă invitau să poposesc ore în șir pe covorul lor minunat. Cu fața în sus, priveam fascinată cerul, când, deodată, observ că norii misterioși îmi fac un semn insistent să ascult o poveste nespusă până atunci…” „Povestea norilor”, Daria-Maria Jora, Şcoala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu”, Bârlad –  premiul I, secțiunea de proză, ediția a II-a, 2019.

Ca și în edițiile precedente, concursul cuprinde două secțiuni: PROZĂ ȘI POEZIE. Pentru secțiunea de proză provocăm elevii să scrie „O poveste cu final neașteptat”, care să reflecte realitatea sau imaginarul, iar pentru secțiunea de poezie, aceștia au libertatea de a se inspira din viața de familie, din societate, școală sau natură, cu precizarea că toți participanții trebuie să abordeze în conținutul lucrărilor una sau mai multe virtuți și valori morale cum ar fi: înțelepciunea, prudența, cumpătarea, prietenia, atașamentul, recunoștința, toleranța, responsabilitatea, blândețea, buna-credință, generozitatea, compasiunea, mizericordia, curajul și spiritul de dreptate.

Competiția se va desfășura pe două categorii de vârstă: elevi de gimnaziu (10-14 ani/clasele V-VIII) și elevi de liceu (15-18 ani/clasele IX-XII). Premiile și diplomele vor fi acordate în funcție de categoria de vârstă a participanților și secțiunea lucrării. Acestea vor fi oferite câștigătorilor în preajma sărbătorilor de iarnă.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentLucrările în desfășurare pe străzile Bârladului
Articolul următor15 liceeni cu performanțe din Vaslui s-au întâlnit la a VII-a ediție „Creatori de viitor”