În contextul informării privind situația generată de răspândirea COVID-19, vă aducem la cunoștință că în data de 09 iulie 2020, la nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui:

46 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă, 2 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore, nicio persoană nu a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore, o persoană se află în carantină la data curentă, 204 cazuri confirmate cu noul coronavirus (30 de persoane internate în spital, decedate 21 de persoane, 148 de persoane externate din spital și 5 persoane pozitive la domiciliu).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de ieri 08 iulie 2020, peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 58 de polițiști locali au desfășurat 5 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse ( izolare/carantină ) în cazul a 145 de persoane. De asemenea, 35 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Articolul precedent100% TU DECIZI! Mihai Fifor, pesedistul bun la toate ministerele: șef la Apărare, Economie, Interne și chiar premier!
Articolul următorInspectorii ITM au dat amenzi 280.000 de lei