Astăzi 29.04.2020, la nivelul județului Vaslui, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Vaslui, se află:

– 421 persoane izolate la domiciliu;
– 12 persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– nicio persoană nu a ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– 367 de persoane carantinate la data curentă (357 persoane în carantină instituționalizată, 10 persoane în carantină la domiciliu);
– 12 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore;
– 40 de persoane carantinate în ultimele 24 de ore;
– 112 cazuri confirmate cu noul coronavirus.

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Vaslui cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au desfășurat activități specifice pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Ieri 28 aprilie 2020, peste 214 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (de izolare/carantinare/ deplasare) în cazul a peste 556 de persoane. De asemenea, 42 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de urgență.
Au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare 206.100 lei persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei.
Polițiștii au dispus plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, față de o persoană care nu a respectat măsura izolării.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore a executat 45 de misiuni, a folosit 72 de efective, au fost aplicate 5 sancțiuni, valoarea acestora fiind de 4.000 lei.

REAMINTIM cetățenilor numărul de telefon la care apelanții pot beneficia de suport psihologic și sprijin social. Numărul de telefon 0.800.070.030 se poate apela gratuit din orice rețea, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8:00-24:00.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Cancelaria Prefectului Vaslui,

Articolul precedentSALVATOR în timpul liber: un pompier din Bârlad a intervenit pentru a ajuta un bărbat căzut în stradă!
Articolul următor50 de hectare de pădure salvate de la incendiu de pompierii vasluieni!