Astăzi 30.07.2020, situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel: 607 cazuri confirmate cu noul coronavirus ( 253 de persoane internate în spital, decedate 26 de persoane, 177 de persoane vindecate și 151 de persoane pozitive la domiciliu).

 Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri 29.07.2020, peste 130 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 22 de polițiști locali au desfășurat 3 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 170 de persoane. De asemenea, 28 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.

O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.

Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID -19 atât la nivel național, cât și la nivel județean, Instituția Prefectului – județul Vaslui reamintește cetățenilor județului Vaslui importanța respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus:

  • purtați corect masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite;
  • respectați regulile de distanțare socială;
  • evitați zonele aglomerate;
  • respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.
Articolul precedentACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI
Articolul următor100% TU DECIZI! Viorel Ștefan, numire cu cântec la Curtea de Conturi a UE