Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui astăzi, 04 decembrie 2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 8152 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:

-314 de persoane internate în spital – 18 persoane internate fiind din alte județe: 294 pe secții (asimptomatici 14, forme ușoare 38, forme medii 163, forme severe 79) și 20 în ATI;
-228 de persoane decedate;
-6785 de persoane vindecate;
-825 de persoane pozitive la domiciliu.

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri, 03 decembrie 2020, peste 110 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 48 de polițiști locali au desfășurat 7 acțiuni și misiuni specifice.
S-au legitimat peste 480 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse. 
De asemenea, peste 20 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui acționează în sistem integrat alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonarea Instituției Prefectului – județul Vaslui pentru verificarea respectării măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale pe timpul Stării de Alertă.
Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui are în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, precum și supravegherea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentCulisele Statului Paralel – Povestea controversatei privatizări Petrom
Articolul următorCulisele Statului Paralel – Angajații PETROM vor primi 8% din acțiunile companiei