Situația statistică actualizată pentru județul Vaslui, 13.07.2020, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui:
– 39 de persoane aflate în izolare la domiciliu la data curentă;
-nicio persoană nu a fost izolată la domiciliu în ultimele 24 de ore;
-4 persoane au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore;
– o persoană se află în carantină la data curentă;
– cazuri confirmate cu noul coronavirus: 221 ( 36 de persoane internate în spital, decedate 22 de persoane, 151 de persoane externate din spital și 12 persoane pozitive la domiciliu).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În ultimele 24 de ore, peste 110 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 56 de polițiști locali au desfășurat 4 misiuni specifice. S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/ carantină) în cazul a 228 de persoane. De asemenea, 117 societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.
O altă pagină web ce cuprinde informații de interes public privind epidemia de COVID-19 este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!

Articolul precedent100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel
Articolul următorHuși: Doi tineri au fost reținuți după ce s-au îmbătat și au furat o autoutilitară, pe care au băgat-o într-un gard!