dav

În perioada 22-26 aprilie 2019, orașul Drobeta-Turnu Severin a fost gazda fazei naționale a olimpiadei de istorie.

Ediția cu numărul 42 a avut un număr record de participanți, 342 de elevi din clasele VIII-XII.

Din partea județului Vaslui a participat un echipaj format din următorii elevi: la clasa a VIII-a, eleva Gherasim Amalia, de la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”  din Vaslui, coordonată de profesor Carp Dorina și Bobârnat Tudor, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” din Huși, coordonat de profesor Ciobotaru Mircea. La clasa a IX-a, eleva Mihăilă Smaranda, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, coordonată de profesor Dogariu Tiberiu. La clasa a X-a, elevul Iancu Răducu Valentin, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” din Huși, coordonat de profesor Clit Costin. La clasa a XI-a, elevul Zaharia Cătălin, de la Colegiul Economic ”Anghel Rugină”, coordonat de profesor Nicu Cristina. La clasa a XII-a, eleva Iacob Mihaela Cristina, de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, coordonată de profesor Grăjdeanu Cristinel.

Elevii vasluieni au avut rezultate bune, cea mai bună clasare înregistrând-o eleva Mihăilă Smaranda, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”  din Vaslui, locul 3 din 70 de concurenți la clasa a IX-a. Smaranda se află la a doua calificare consecutivă la faza națională a olimpiadei de istorie, obținând deja premii importante pentru județul Vaslui.

”Din punctul meu de vedere, această ediție a olimpiadei de istorie s-a remarcat prin buna organizare, astfel că am fost plăcut surprinsă de implicarea celor ce au făcut posibilă desfășurarea celei de-a 42-a ediții. În ceea ce privește subiectele, pot spune că nu au fost cele mai accesibile, dar sunt sigură că experiența participării și la ediția anului trecut m-a ajutat enorm și a facilitat obținerea unui rezultat bun, pe care de altfel nu l-aș fi obținut fără muncă și fără ajutorul și implicarea profesorului meu. În concluzie, pot spune doar că cele 4 zile petrecute la Drobeta Turnu-Severin au fost o experiență plăcută și interesantă, experiență de care mi-aș dori să se bucure și alți elevi participanți la olimpiadele naționale”, a declarat Smaranda Mihăilă.

Un premiu special a fost obținut și de elevul Iancu Răducu Valentin, de la Colegiul Național ”Cuza Vodă” din Huși. Elevii au beneficiat de condiții excente de cazare, au vizitat obiective turistice din Drobeta Turnu Severin și de pe clisura Dunării.

La festivitatea de premiere a participat și ministrul educației, Ecaterina Andronescu, fostă elevă a Colegiului Traian, locul de desfășurare a probei de concurs.

dav
Articolul precedentSporting Vaslui și-a micșorat șansele la calificarea în semifinalele Ligii Elitelor U19
Articolul următor1 mai, celebrat la muzeu printr-o expoziție de fotografie