Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național 24D, în municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în municipiul București, condusă de către o femeie de 38 de ani, din comuna Grivița, județul Vaslui.

Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătoarea auto a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Femeia de 38 de ani, soția unui fost polițist din Bârlad, a răbufnit pe polițiștii rutieri motivând că aceștia ar fi fost puși chiar de către soț să fie oprită: „Știu eu că v-a pus el să mă urmăriți, să mă opriți!”. Surse din rândul polițiștilor susțin că femeia ar fi încercat chiar să le propună agenților să închidă ochii, oferindu-le o sumă de bani. Informația însă nu a putut fi verificată. Tot pe surse, în momentul opririi, bârlădeanca s-ar fi aflat în autoturism chiar cu amantul, un bărbat de presupusă etnie rromă.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau  altor substanțe”.

Sursa: Realitatea de Vaslui