Poliţiştii Serviciului Rutier au identificat un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul destinat transportului de elevi, deşi se afla sub influenţa alcoolului.

În vederea asigurării climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ pre-universitar, s-au desfăşurat activităţi de instruire a conducătorilor de autovehicule special destinate transportului de elevi şi a responsabililor din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale. După încheierea acestor activităţi, poliţiştii rutieri, în baza planului de măsuri, au efectuat verificări în trafic ale acestei categorii de conducători auto, precum şi a autovehiculelor folosite.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier al I.P.J. Vaslui, în timp ce acţionau pe raza comunei Ştefan cel Mare, au oprit pentru control un microbuz şcolar. Conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, se afla în timpul serviciului, iar în urma testării alcoolscopice a rezultat o valoare de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional. Totodată, i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 90 de zile.

La momentul opririi, în microbuzul şcolar nu se mai aflau elevi.

Articolul precedentFestivitatea de premiere a elevilor cu 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat
Articolul următorAbsențele i-au lăsat fără alocația de susținere