Spitalul modular care va deservi Moldova a ajuns la Iași, este anunțul făcut de de președintele CJ Iași, Maricel Popa.

”Toate modulele care alcătuiesc spitalul mobil pentru tratarea pacienților infectați cu Covid- 19 au ajuns la Iași, deși piedicile care ne-au fost puse nu au fost puține! Astfel, pot spune că am intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește amenajarea acestei unități medicale: de luni se vor realiza toate procedurile vamale, vor fi descărcate containerele, iar după aceea va începe montarea modulelor nou-venite, de către specialiștii puși la dispoziție de firma turcă.

Așa cum am promis, vom avea la Iași cel mai modern spital modular, cu 250 de paturi, dintre care 104 vor fi destinate terapiei intensive. Unitatea medicală va fi de cinci ori mai mare decât oricare dintre spitalele pe care încă le pregătește guvernul, aici având posibilitatea să-i tratăm pe pacienții din zona noastră în cele mai bune condiții”, a scris într-o postare pe Facebook, Maricel Popa, președinte CJ Iași.
 
Unitatea mobilă va fi formată din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni, va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. Unitatea medicală va dispune de: zonă de triaj, unitate de primire urgențe și terapie intensivă, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale și bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienții cu forme ușoare sau medii, sală de operație, zonă post-operatorie, spații pentru personalul medical, policlinică, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, stație pentru oxigen, zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical.

 

, ”Sper ca Ministerul Sănătății să autorizeze cât mai repede unitatea medicală, dând astfel o șansă la viață pacienților infectați cu Covid-19 din toată Moldova” , a mai scris Marcel Popa.

Valoarea contractului se ridică la 13,2 milioane euro, iar banii au fost alocați de consiliile județene Iași și Neamț.

Articolul precedentBitcoin a depășit pragul de 10.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la începutul lunii iunie
Articolul următorLudovic Orban, despre reintroducerea STĂRII DE URGENȚĂ: ”Încercăm să luăm măsuri punctuale”. Unde se impune purtarea măștii în aer liber