Poliția Locală din Bârlad are mari probleme cu scrisul. Sute de amenzi au fost anulate din cauza că erau scrise greșit. Primăria a achiziționat un soft de 60.000 de lei care să corecteze greșelile gramaticale.

 

În timp ce Inteligența Artificială caută noi mijloace de ușurare a vieții, ȘOCANT – Primăria Bârlad a cumpărat un soft cu 60.000 de lei care să corecteze procesele verbale ale polițiștilor. Decizia a fost luată după ce sute de documente făcute de polițiștii locali au fost anulate pentru că erau scris atât de greșit încât nu se înțelegea nimic din ele!

În luna decembrie 2022, a fost achiziționată o aplicație informatică pentru managementul intern al Poliției Locale Bârlad și cu ajutorul aplicației informatice achiziționate, procesele verbale de constatare a contravențiilor vor fi înregistrate sub multiple stări, fiind cunoscută permanent situația acestora. „Conform informațiilor noastre, la această dată nu este finalizată activitatea de înregistrare a proceselor verbale de constatare a contravențiilor în aplicație deoarece achiziția a fost realizată în luna decembrie 2022 și nu sunt finalizate procedurile de configurare a serverului și adaptare a platformei în funcție de necesitățile instituției “, precizează un raport al Curții de Conturi.

Sursa: Realitatea de Vaslui

Articolul precedentSărbătoare 3 aprilie – Un sfânt uriaș este pomenit astăzi – Calendar creștin ortodox
Articolul următorVești foarte bune pentru Europa: Inflația a încetinit semnificativ în ultima lună