S-a dat start turneului internaţional de fotbal juvenil LPS 2019 Cup. Municipalul vasluian s-a bucurat de o prezență bună a părinților și vasluienilor, iubitori ai sportului rege.

La startul competiţiei s-au aliniat grupele 2009/2010, 2008, 2007 și 2006 de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, Real Junior Vaslui, Didi Junior Iași, Juniorul Bârlad și de la IProSkills Academy Chicago (SUA).

Pe durata a trei zile, cele cinci cluburi vor oferi un spectacol de calitate.

“Este cu adevărat o sărbătoare a fotbalului. Am văzut copii jucând şi socializând cu mare plăcere, mulţi părinţi şi antrenori, încântaţi de atenţia acordată. Mulţumesc pentru sprijin Primăriei, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Direcției Județene de Sport și Tineret, precum şi colegilor implicaţi în organizare. Ne bucurăm cu adevărat de fotbal”, a spus Ionuţ Chiochiu, directorul LPS Vaslui.

Turneul a debutat cu o festivitate de deschidere, unde Fanfara Rotaria, de la Palatul copiilor Vaslui, a intonat imnurile României și SUA, după care directorul DJST, Răducu Tatu, inspectorul de educație fizică și sport din cadrul ISJ, Eduard Ursu, președintele AJF, Bogdan Gheorghiță, și primarul Vasile Pavăl au transmis câte un cuvânt de bun venit.

Edilul Vasluiului s-a arătat încântat de numărul mare de participanți și speră ca această competiție să devină o tradiţie.

“Vă felicităm pentru participarea la această competiție. Primăria Vaslui este o susținătoare a sportului și de fiecare dată este alături de întrecerile care se organizează la nivel de oraș. Le mulțumim oaspeților din Chicago, care se află pentru al doilea an la Vaslui. Le dorim ședere plăcută și sunt convins că vor pleca acasă cu cele mai bune impresii. Vor fi 3 zile încărcate, în care copiii vor demonstra ce înseamnă spiritul fair play”, a spus primarul Vasluiului.

Cătălin Șerban, managerul IProSkills Academy, a ținut să mulțumească organizatorilor pentru primirea avută.

”Suntem la a doua experiență. Acum doi ani am venit cu 41 de copii, iar în acest an suntem 54 de copii, alături de antrenori și părinți. După prima experiență, copiii și părinții lor și-au dorit să meargă iar și să se bucure de tot ce înseamnă România. Copiii americani au legat prietenii cu cei români, au ținut legătura cu ei, iar acum au dorit să se revadă”, a declarat Cătălin Șerban.

La această competiție, toate echipele sunt câștigătoare, obiectivul organizatorilor fiind acela de a forma o mare comunitate a fotbalului.

Articolul precedentCopii din Vaslui merg în tabără la Sinaia
Articolul următorAtelier de vacanță la muzeu