Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au reținut un bărbat în vârstă de 18 de ani, din comuna Cozmești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic și uz de armă fără drept. 

La data de 03 aprilie a.c., ora 19.40, în urma unei activități comune a polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui și ai Poliției Municipiului Vaslui, împreună cu personal de specialitate din cadrul A.V.S. LR HUNTERS Iași (gestionar al fondului cinegetic), pe fondul de vânătoare nr. 5, aflat pe raza localității Fâstâci, comuna Cozmești, a fost depistat un tânăr de 18 ani, din comuna Cozmești. Acesta avea asupra sa o armă de vânătoare calibrul 20 mm, încărcată cu cartuș de vânătoare de același calibru. Arma letală găsită și cartușul aferent au fost ridicate în vederea stabilirii provenienței.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu este deținător legal de armă letală și nici membru vânător.  

Împotriva bărbatului a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Faţă de bărbat a fost luată şi măsura sancţionării contravenţionale cu amendă de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020.

În cauză sunt continuate activitățile de cercetare penală sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, urmând a fi stabilită și probată întreaga activitate infracțională săvârșită.

Articolul precedentSimila: Spărgător de locuințe arestat după ce a furat bunuri de peste 12.000 de lei
Articolul următorSituația statistică actualizată pentru județul Vaslui conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui