Un tânăr de 28 de ani, originar din județul Vaslui – comuna Vinderei, a fost condamnat de autorităţile judiciare din Italia la 18 ani, 6 luni şi 20 de zile pentru o crimă comisă în anul 2013 şi urmează a fi transferat într-un penitenciar din România, în vederea executării restului de pedeapsă.

Crima comisă de Florin-Vlăduţ Ibănescu, în anul 2013, a șocat comunitatea italiană, victima sa fiind Salpietro Michelangelo, o persoană publică.

Potrivit rechizitoriului întocmit de autoritățile italiene, în noaptea de 24 spre 25 iulie 2013, Florin Vlăduț Ibănescu l-a legat pe cetățeanul italian cu cordonul unui halat, sub pretextul unui joc erotic. Salpietro Michelangelo a reușit să se dezlege iar tânărul din comuna Vinderei l-a imobilizat din nou, înfășurându-i în jurul gâtului un fir electric și un cearșaf, iar mâinile i le-a legat cu o curea.

Anchetatorii au stabilit că italianul a fost lovit cu capul și fața de obiectele de mobilier, acesta suferind un traumatism grav cu contuzii, fracturi craniene și faciale. Salpietro Michelangelo a murit prin asfixie din cauza sângelui care i-a pătruns în plămâni.

Florin Vlăduț Ibănescu a primit în primă instanță pedeapsa de 30 de ani de închisoare, pentru tâlhărie și omor intenționat. La Curtea de Apel, pedeapsa i-a fost redusă la 18 ani, 6 luni și 20 de zile, pentru că tânărul din Vinderei a recunoscut că îl imobilizase pe cetățeanul italian cu scopul de a-l tâlhări de două telefoane mobile, un lanţ din aur cu cruciuliţă, un ceas nautic, o pereche de ochelari de soare și un portofel.

Imediat după comiterea faptei, Ibănescu a fugit din Italia. El a fost prins după trei ani, în baza unui mandat de arestare european. În prezent se află într-un penitenciar din Italia.

Ministerul Justiţiei a înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi o solicitare privind efectuarea demersurilor în vederea recunoaşterii hotărârii judecătoreşti pronunţată de Tribunalul din Roma şi transferul cetăţeanului român – Florin Vlăduț Ibănescu, într-un penitenciar din România.

Imediat ce va fi transferat într-un penitenciar din România, Florin Vlăduț Ibănescu va beneficia de legislația românească privind zilele de libertate câștigate prin muncă sau chiar de recursul compensatoriu.

Articolul precedentBilanț la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui
Articolul următorPosturi disponibile la Spitalul Județean de Urgență Vaslui