Și în acest an, Târgul de ouă încondeiate şi icoane va avea loc în Centrul civic, iar deschiderea oficială este programată pentru vineri, 19 aprilie, de la ora 10.

La expoziţia cu vânzare participă cu ouă încondeiate artişti din zona Moldovei, dar şi din judeţul Vaslui.

“Aşteptăm ca vasluienii să vină în număr mare fiindcă succesul unei acţiuni se datorează şi publicului. Considerăm că evenimentul va zugrăvi cele mai importante centre de tradiţie din Suceava, Iaşi şi Vaslui, care vor veni în faţa publicului cu adevăratele simboluri ale credinţei”, a declarat Lucian Onciu, directorul Centrului Creaţiei Populare Vaslui.

Nu vor lipsi nici atelierele, care se vor desfăşura vineri și sâmbătă.

”Despre obiceiul încondeierii ouălor, în diferite zone din ţara noastră întâlnim tehnici variate, fie că sunt folosite ouă fierte sau ouă golite de conţinut, ouă din lemn sau alte materiale: există ouă vopsite în relief, în zona Putnei, ouă împodobite cu mărgele, în cea mai mare parte din Bucovina, ouă încondeiate din lemn, în mare parte din Moldova, ouă confecţionate din lut şi decorate, în Harghita”, a mai spus Lucian Onciu.

Evenimentul se desfăşoară în parteneriat cu Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” și Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Programul pentru cele trei zile de târg este ora 10.00-20.30.

Articolul precedentCele mai talentate „mlădițe” vasluiene vor fi premiate
Articolul următorAtacatorul celor trei elevi, reținut pentru tentativă de omor calificat