ASOCIAȚIA CETĂȚENILOR IMPLICAȚI ÎN COMUNITATE IAȘI (ACIC Iași)  vă invită în zilele de 15 și 16 iulie 2021, începând cu ora 20.00, la Palas, la lansarea campaniei educaționale cu tematică de astronomie, ”Am și eu Steaua mea!”.

Campania își dorește promovarea astronomiei în rândul copiilor din mediul rural (dar nu numai), stimularea și sprijinirea comunităților din zone defavorizate în găsirea de soluții care să prevină abandonul școlar, motivarea copiilor în a-și dori să-și lărgească orizontul cunoașterii.

Proiectul presupune deplasarea celui mai mare telescop pentru observații solare din România, aflat la Observatorul Astronomic din Bârlad, în comunități din mediul rural sau medii defavorizate.

Proiectul este organizat de ACIC Iași (coordonatori Anca Ciliac și Irena-Ioana Brodoceanu), în parteneriat cu Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad (coordonator muzeograf Ciprian Vântdevară), Palas Iași, Palatul Culturii Iași.

Proiectul va include mai multe etape: lansarea oficială, ce va avea loc în zilele de 15 și 16 iulie, la Palas Iași și vizitele în localități din toată Moldova (din mediul rural și orașe mici), după un calendar ce va fi anunțat ulterior. Evenimentul de lansare a proiectului, ce va debuta cu o scurtă prezentare,  presupune observații nocturne în seara de 15 iulie 2021, în intervalul orar 20.00-23.30 și va continua pe 16 iulie 2021 cu observații ale activității solare, în intervalul orar 10.00-12.00. Acțiunea se va desfașura la Palas, în spatele Palatului Culturii. Evenimentul este meteodependent și se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor igienico-sanitare impuse de situația actuală. Publicul va avea acces gratuit la eveniment.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentTâlhar din Murgeni dus la penitenciar. Ce pedeapsă a primit acesta
Articolul următorUn copil din Chetrosu s-a ales cu arsuri pe 30% din corp. El a vrut să aprindă focul în sobă