Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, luni dimineață, că 2 milioane de teste de salivă au fost trimise către inspectoarele școale. In aceste condiții, zilele de testare au fost decalate, pentru a putea fi realizate și săptămâna aceasta.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut în cursul nopții de duminică spre luni recepția celor două milioane de teste de salivă, sosite în avans, în urma discuțiilor purtate în ultimele zile de IGSU cu reprezentanții societăților comerciale care urmau să livreze astfel de dispozitive medicale, informează Mediafax.

„Odată realizată recepția, camioanele IGSU au fost încărcate cu aceste dispozitive și au plecat imediat în vederea livrării testelor de salivă către inspectoratele școlare din țară, conform caietului de distribuție elaborat de Ministerul Educației”, a transmis DSU.

Testarea elevilor nu a fost suspendată și nu a fost luată în discuție această posibilitate, însă pentru săptămâna 13 – 17 decembrie s-a decis schimbarea zilelor în care se testează copiii. Astfel, în loc de luni și joi, testarea se va face marți și vineri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentȘedință CRUCIALĂ a Coaliției: Guvernanții caută BANI pentru MAJORĂRILE promise
Articolul următorAlertă sanitară: produse din CARNE la mare căutare în această perioadă, RETRASE de la raft