Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în borcane cu şuncă de porc şi cutii de pudra de cacao, 1.000 ţigarete de provenienţă R.Moldova.

În ziua de 31 iulie, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, pasager într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, C.S., cu cetăţenie română şi R.Moldova,  în vârstă de 39 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali descoperind astfel, ascunsă în două borcane care conţineau şuncă de porc şi în două cutii de pudra de cacao pentru lapte, cantitatea totală de 1.000 ţigarete (50 pachete), de diferite mărci, cu timbre de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 245 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Articolul precedentBilanț 31 iulie: 1295 cazuri noi de persoane infectate cu COVID, 39 de decese și 409 pacienți în stare gravă la ATI
Articolul următorA încercat să treacă vama cu o remorcă neînmatriculată