Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit peste 45.000 de ţigarete (2.255 pachete) de contrabandă, ascunse într-un spaţiu special amenajat într-un microbuz, prin sudarea unui tavan fals, care urmau a fi introduse ilegal în ţară.
În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român A.I., în vârstă de 54 de ani, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Italia.

În baza profilului de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, într-un spaţiu special amenajat în microbuz, prin sudarea unui tavan fals, cantitatea de 45.100 ţigarete (2.255 pachete) de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 11.275 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei şi indisponibilizarea mijlocului de transport, în valoare de 15.000 lei, în vederea confiscării.

FOTO

Articolul precedentAmbasadorul SUA la București, Hans Klemm, a vizitat județul Vaslui
Articolul următorCSM FC Vaslui, la primul trofeu din istorie!