Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit 42.800 de țigarete, cu timbru de acciză R.Moldova, ascunse în spaţii special amenajate în tavanul unui microbuz  condus de un cetățean român, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

În ziua de 31 ianuarie a.c, în jurul orei 00.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român P.N., în vârstă de 25 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, cu destinația Franța.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului, iar echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă în spații special amenajate prin dublarea tavanului microbuzului cantitatea de 42.800 de țigarete (2.140 pachete), cu timbru de acciză R.Moldova.

Tânărul a declarat că nu ştia de existenţa ţigărilor ascunse, iar conform prevederilor legale, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a acestuia cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar ţigările în valoare totală de 10.700 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, autovehiculul, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat deoarece avea locuri special amenajate pentru transportul țigărilor.

Articolul precedentFemeie din Bârlad, pusă sub control judiciar pentru contrabandă cu țigări
Articolul următor45 de cazuri de gripă în județul Vaslui