Confruntată cu un uriaș val de critici și perspectiva unor sancțiuni uriașe, atât în Statele Unite, cât și în Europa, compania TikTok anunță că lansează o secțiune educațională centrată pe știință, tehnologie, inginerie și matematică. Secțiunea va fi implementată, în câteva săptămâni, și în România.

Noul feed implemetat în Europa funcțioenază deja în Statele Unite și ar fi contribuit la o creștere cu 24% a conținutului din domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii la nivel global de la lansare, potrivit unui comunicat TikTok.

Persoanele sub 18 ani vor avea feed-ul educațional activat în mod prestabilit, dar își pot ajusta setările de conținut în funcție de interese.

Noua funcție a fost lansat marți  în Regatul Unit și în Irlanda, iar în săptămânile următoare se va extinde și în restul țărilor europene, inclusiv în România.

Compania TikTok este vizată de o investigație a Uniunii Europene pentru a stabili dacă a încălcat noile reguli comunitare privind conținutul online, nereușind să protejeze în mod adecvat minorii și să gestioneze riscurile de conținut dăunător pe platforma sa.

Este a doua investigație oficială deschisă în temeiul legislației privind conținutul online cunoscută sub numele de Digital Services Act, potrivit The Wall Street Journal.

Articolul precedentCât durează, de fapt, minivacanța de 1 Mai. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată
Articolul următorDai SÂNGE și ai reducere la impozitul pe locuință sau teren. Legea a fost promulgată