Pensionarii din județul Vaslui nu mai reușesc să-și achite datoriile și au ajuns să fie executați silit. În luna aprilie 2019, creanțele neachitate ale acestora au ajuns la 70 milioane de lei.

Numai în primele trei luni ale acesuti an, Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a primit 483 adrese de înființare a popririlor, mare parte fiind de la ANAF, primării și executori judecătorești.

De altfel, în evidențele CJP Vaslui sunt înregistrate 3.303 popriri pe pensii, datoria totală de recuperat fiind de circa 67,6 milioane de lei.

”Cele mai multe adrese de înființare a popririlor vin din partea birourilor executorilor judecătorești, urmate de cele venite de la unitățile administrativ teritoriale și ANAF. CJP Vaslui reține lunar sume cuprinse între 1 leu și 929 lei, în funcție de cuantumul pensiei poprite, a numărului de titluri executorii primite pe numele debitorului și de cuantumul pensiei”, a declarat Loredana Enache, purtătorul de cuvânt al CJP Vaslui.

Cea mai mare sumă datorată de un pensionar și care se recuperează și prin poprire pe pensie este de peste 3,7 milioane de lei.

Articolul precedent110 ani de istorie la Solești
Articolul următor„Scrisoarea anuală a primarului”, 14700 de lei. Conductă „invizibilă” de apă, de neprețuit!