Poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un bărbat cu dublă cetățenie, bulgară și R. Moldova, care a încercat să introducă ilegal în țară 245 l de motorină.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară un bărbat, în vârstă de 57 de ani, cu dublă cetățenie bulgară și R. Moldova, la volanul unui ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor marca Mercedes și o semiremorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă în diferite locuri ale semiremorcii, într-un rezervor suplimentar artizanal și în rezervorul  pentru aditivi, cantitatea totală de 245 l motorină.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantități de carburant descoperite,  în valoare totală de  1.200 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și indisponibilizarea automarfarului până la plata amenzii.

GALERIE FOTO

Articolul precedentVIDEO. O femeie de 39 de ani a ajuns sub roțile unui tren din Gara Bârlad
Articolul următorFOTO. Apelați 112 dacă o recunoașteți!