Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui și Arad, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au efectuat, în ziua de 29 mai a.c., 5 percheziții domiciliare în județul Arad la persoane bănuite de trafic de droguri. Cinci persoane au fost reținute și una a fost plasată sub control judiciar.

În urma efectuării celor 5 percheziții domiciliare, în municipiul Arad și în orașul Pecica,  au fost ridicate 990 g. de droguri de risc (canabis), 993 g. de droguri de mare risc (amfetamină) și 495 de comprimate droguri de mare risc (MDMA).  De asemenea, au fost ridicate sume de bani și bunuri care au servit la derularea activității infracționale.

Din cercetările efectuate până în prezent de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui a rezultat faptul că două dintre persoanele în cauză ar fi achiziționat, în Olanda, droguri de mare risc, pe care le-ar fi trimis în România și le-ar fi depozitat la locuința unei persoane din orașul Pecica.  Substanțele interzise urmau să fie comercializate pe raza județului Vaslui.

Procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui a dispus reținerea pentru 24 de ore a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 32 de ani, urmând ca, în ziua de 31 mai, acestea să fie prezentate la Tribunalul Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă. O tânără, în vârstă de 23 de ani, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc.

Acțiunea a fost realizată că sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Direcției Operațiuni Speciale.

Articolul precedent”Porți Deschise” la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pajiști Vaslui
Articolul următorȘtafeta Women Riders World Relay (WRWR) a ajuns la Bârlad