România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar duminică va fi astfel cea mai scurtă zi din an. 

CFR Călători transmite că nu se va modifica mersul trenurilor.
Țările care vor decide sa păstreze ora de vară vor face ultima ajustare a ceasurilor în ultima duminica din martie 2021, iar cele care preferă ora de iarnă vor face modificarea finală în ultima duminică din octombrie 2021.

Aceasta după ce Parlamentul European a votat recent în favoarea renunțării la sistemul orelor de vară și iarnă.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 410 voturi pentru, 192 împotrivă şi 51 de abţineri, iar intrarea în vigoare a acestuia a fost amânată din 2019 în 2021.

În cazul în care Comisia va constata că aranjamentele referitoare la oră ar putea să afecteze, semnificativ şi permanent, funcţionarea pieţei unice, atunci ar putea să propună amânarea datei de aplicare a directivei cu maximum 12 luni, potrivit documentului adoptat.

Uniunea Europeană a unificat pentru prima oară aranjamentele referitoare la ora de vară în 1980, pentru a asigura o abordare armonizată a schimbării orei pe piaţa unică deoarece, până atunci, practicile şi programele erau neunitare.

Directiva actuală referitoare la timp cere statelor europene să treacă la ora de vară în ultima duminică din luna martie şi revenirea la ora standard în ultima duminică din octombrie.

Pe 31 martie, românii îşi vor da ceasurile înainte pentru a trece la ora de vară.

Concret, ora 03:00 va deveni ora 04:00, iar din această cauză ziua de 31 martie va avea numai 23 de ore.

Ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene.

Articolul precedentSporting Vaslui rămâne în lupta pentru semifinalele Ligii Elitelor U19
Articolul următorParticipare numeroasă la Concursul MuzArt