În perioada 1-5 mai a.c., la Oradea, a avut loc faza naţională a Olimpiadei de Religie. Judeţul Vaslui a fost reprezentat la această competiţie de un număr de 9 elevi, cu rezultatele cele mai mari la faza judeţeană. Noutatea de anul acesta a constat în faptul că s-a organizat Olimpiada şi la clasele a V-a şi a VI-a şi s-au acordat locuri suplimentare.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 4 mai, a avut loc, la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea, în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, festivitatea de premiere, unde elevii participanți s-au reunit pentru a primi răsplata eforturilor depuse.

Dintre membrii prezidiului care i-a premiat pe elevi, au făcut parte: Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei – președinte de onoare, Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Megheșan – președinte, Domnul Conf. Univ. Dr. Vasile Timiș – președinte executiv, cărora li s-au alăturat Domnul Romeo Moșoiu – consilier de stat în cadrul Ministerului Educației Naționale, Domnul Alexandru Cuțchi – inspector patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educațional al Patriarhiei Române și Doamna Codruța Bogdan – inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Din totalul celor 601 de elevi participanți, 112 elevi au obținut premii și mențiuni, iar 47 de elevi au primit premii speciale. Premiile au constat atât în cărți cu conținut teologic, tipărite la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române și oferite, cu multă generozitate, de Patriarhia Română, cât și în sume de bani oferite de Ministerul Educației Naționale. De asemenea, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oferit, din partea Episcopiei Oradiei, 47 de premii speciale „Episcop Roman Ciorogariu” și o sumă de bani, după cum menţionează site-ul eparhial: eparhiaortodoxaoradea.ro

Elevii vasluieni s-au întors cu trei menţiuni, obţinute de următorii: Drestaru Alexandra, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala gimnazială „Iorgu Radu” din Bârlad, profesor îndrumător Bodea Jenica, cu nota 9,40; Chiriac Ionela, elevă  în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negreşti, profesor îndrumător Pandele Daniela, cu nota 9,50; şi Huţuleac Georgiana, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad, profesor îndrumător Giuşcă Gabriela, cu 9,50.

Iniţial, la nivelul judeţului Vaslui, la etapa judeţeană, au participat aproximativ 100 de elevi, ceea ce arată, ca şi în anii trecuţi, interesul deosebit al tinerilor pentru disciplina Religie.

Articolul precedentLocul 2 la Olimpiada Națională de interpretate instrumentală
Articolul următorŢigări de contrabandă ascunse în spaţiul destinat roţii de rezervă a unui microbuz, confiscate la frontieră