Emoții pentru cei doi bârlădeni implicați în scandalul din luna iulie a acestui an, după ce judecătorii bârlădeni au încercat să-i „scape” de măsura arestului preventiv, plasându-i în arest la domiciliu, însă Tribunalul Vaslui este ferm pentru a treia oară și desființează hotărârea Judecătoriei Bârlad.

De la extaz la agonie, așa s-ar spune că trăiesc emoțiile în spatele gratiilor cei doi inculpați aflați în arest preventiv, după ce în luna iulie a acestui an, au fost implicați într-o răfuială cu o grupare rivală și în urma căreia s-a ajuns la adevărate lupte de stradă, cu autoturisme urmărindu-se prin trafic și adevărate atacuri în locuri publice. (detalii aici) Instanța bârlădeană „se chinuie” de aproape două luni să-i scoată din arest, iar Tribunalul Vaslui este de neînduplecat.

În urma cercetărilor, procurorii au reținut mai mulți suspecți, o parte din ei fiind plasați sub control judiciar, iar pe numele a doi dintre ei, respectiv L. Ionuț George (21 de ani) și R. Constantin (42 de ani) Tribunalul Vaslui a emis pe 5 august 2019 mandate de arestare pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Bârlad a decis cu câteva zile înainte că nu se impune măsura privativă de libertate și că ambii pot fi cercetați sub control judiciar.

Ping-pong între Judecătoria Bârlad și Tribunalul Vaslui

Pe 30 septembrie a.c., când cei doi suspecți au fost duși la prelungirea mandatelor de arestare, Judecătoria Bârlad revocă mandatele celor doi și dispune „punerea de îndată în libertate”. Mai mult, magistrații bârlădeni revocă și măsura controlului judiciar impusă altor patru inculpați din același dosar. Numai că decizia Judecătoriei Bârlad nu a fost definitivă și a fost imediat contestată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Ulterior, pe 3 octombrie 2019, Tribunalul Vaslui decide că Ionuț George L. și Constantin L. trebuie să rămână în arest preventiv iar ceilalți patru inculpați sub măsura controlului judiciar. de această dată decizia este definitivă.

16 octombrie 2019. Judecătorii bârlădeni decid ca celor doi inculpați să li se înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Decizia putea fi pusă în aplicare și cei doi suspecți să fie eliberați dacă în termen de 24 de ore, procurorii nu contestau hotărârea judecătorilor. Exact la 48 de ore de la pronunțare, procurorii depun contestație, care s-a judecat pe 22 octombrie la Tribunalul Vaslui.

Judecătorii vasluieni trec a treia oară, numai în acest dosar, peste deciziile colegilor de la Bârlad și hotărăsc ca inculpații din dosarul „Urmărire în trafic” să rămână în arest preventiv.

Între timp, Ionuț George L. și Constantin R. au fost transferați din arestul IPJ Vaslui în Penitenciarul Vaslui. Decizia nu poate fi contestată.

Articolul precedentPe 25 octombrie va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea președinților secțiilor de votare
Articolul următorSTRIGĂT MUT: un bătrân abandonat și bolnav, rătăcește pe străzile din Bârlad…