Un bărbat din județul Vaslui, pe numele său Jenică Rusu, care se recomandă „un om al societății civile” și care deține o pagină pe rețeaua de socializare Facebook unde mediatizează diferite evenimente social-culturale din județ, a postat un mesaj în prima zi a anului care a stârnit numeroase controverse printre internauți. Acesta susține că lunetiști din cadrul MAI au tras asupra sa cu gloanțe care se topesc imediat după impact.

În postarea sa mai face referire și la faptul că a fost ținta a mai multor tentative de asasinat și că în ultimele zile se simte urmărit de drone cu camere de termoviziune, ba chiar iradiat cu un dispozitiv montat în fostul sediu al Securității din Vaslui. Joi, 2 ianuarie 2020, Jenică Rusu a mers la sediul IPJ, în toiul nopții pentru a-i convinge pe polițiști să oprească aparatul de iradiere.

„Noaptea trecută i-am prins pe polițiștii de la IPJ Vaslui dormind pe ruptelea în jurul orelor 02:00 noaptea. Eu am fost acolo la sediul IPJ Vaslui să le cer să oprească aparatul de iradiere a persoanei mele. Când colo, cei de serviciu, de la biroul ofițerului de serviciu, dormeau pe ruptelea cu lumina stinsă. Vechile sedii ale securiștilor aveau toate câte unul – două aparate de iradiat care după 1989 au rămas în aceste clădiri care ulterior unele au fost repartizate Miliției/Poliției, unde au rămas și aparatele de iradiat”, a scris Jenică Rusu pe contul său de socializare.

Jenică Rusu este deja arhicunoscut pentru protestele sale filmate din fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, unde de multe ori a mers cu o portavoce și a scandat împotriva conducerii instituției mai sus amintite.

Redăm integral postarea de pe Facebook, din data de 1 ianuarie 2020:

„Azi am fost victima a mai multor tentative de asasinat, inclusiv unele comise din partea unui grup de asasini lunetiști din cadrul MAI, care au tras spre mine cu un tip de gloanțe care se topesc după impact.

De asemenea azi s-a încercat din nou iradierea cu un dispozitiv de iradiat care se află în sediul fostei securități din Vaslui, unde actualmente se află IPJ Vaslui, dar și otrăvirea mea, mâncarea servita azi având gust și miros ciudat, iar acum la aceasta oră sunt urnărit cu drone echipate cu camere de termoviziune, urmând ca un grup de asasini sa încerce în această noapte asasinarea mea cu brutalitate sau să îmi însceneze sinuciderea prin spânzurare, aruncarea de la etaj după ce eventual mă vor droga, electrocutare, intoxicație medicamentoasă ori otrăvire cu substanțe din gama insecticidelor.

Asasinii din MAI au luat aceasta decizie după ultimele mele dezvăluiri despre mușamalizarea cazului asistentei din Vaslui asasinate și le este frică că oamenii cu principii vizionând dezvăluirile mele se vor revolta în Vaslui, pe mine, ei, considerându-mă principalul obstacol în mușamalizarea deplină a acestui caz.

Mă aștept la oricare tentativă de asasinat, înscenare și mârșăvie judiciară pe care asasinii din MAI, împreună cu procurorii și judecătorii torționari moderni cu salarii actuale nesimțite și pensii nesimțite viitoare, le au în cap la adresa mea.

Ca obiect de apărare în această noapte eu dispun doar de… un scaun.

Asa că vă aștept asasinilor!

– Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică”