Un băiețel în vârstă de trei ani, din comuna vasluiană Puiești, a  fost preluat în stare gravă de un elicopter SMURD și transportat la un spital din Iași, după ce, în această după-amiază, a fost găsit în stop cardio-respirator. Copilul a rămas prins în gard din cauza unui material textil care i s-a înfășurat în jurul gâtului.

Cel mic se afla în curtea casei, la joacă, iar mama sa a ieșit afară să vadă unde e, moment în care l-a văzut inert lângă un gard. Cel mai probabil, copilul se juca și a rămas captiv, iar în încercarea sa de a se elibera, s-a sugrumat cu un material textil care i s-a înfășurat în jurul gâtului. La fața locului a fost solicitată o ambulanță.

Echipajul medical i-a aplicat manevrele de resuscitare iar inima micuțului a pornit. Un elicopter SMURD care se îndrepta spre un alt caz l-a preluat pe copil și l-a transportat la Iași.

Medicii sunt deocamdată rezervați privind starea de sănătate a celui mic, din cauza lipsei de oxigen datorate stopului cardio-respirator.

Articolul precedentAstronomul Vîntdevară LOVEȘTE din nou! Fotografie în PREMIERĂ: galaxii aflate la 35 de milioane de ani lumină, fotografiate de la Observatorul Astronomic din Bârlad
Articolul următorCum s-au îmbogățit „băieţii deştepţi” din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI