Nevăzătorul George Bratu reprezintă ”pata de culoare” a Trofeului Deliciosul de Vaslui la șah.

Buzoianul este un abonat la concursurilor de masă și a spus că este bucuros că poate participa la turneul de la Vaslui, unul de tradiție și destul de puternic.

”Turneul de la Vaslui este foarte bine organizat, cu sportivi de calitate. Nu mă simt inferior, chiar dacă printre adversari sunt oameni normali. Până acum câțiva ani vedeam și era mai ușor, dar a durat o perioadă de adaptare și nu mai este greu. Cel mai bine mă simt în asemenea competiții. Nu am niciun fel de emoție și mă bucur că am șansa să-mi dovedesc calitățile în asemenea concursuri”, a spus George Bratu.

El practică șahul încă de la vârsta de 15 ani și este în prezent candidat de maestru.

”Din ce în ce mai mult, la noi mai puțin, se pune accent pe învățarea șahului în școli. Acest lucru ajută foarte mult, chiar dacă nu toți urmează performanța, dar formarea ca șahist îți educă foarte mult caracterul”, a mai spus George Bratu.

La Turneul Deliciosul de Vaslui concurează peste 50 de șahiști de la clubul Gambit Huși, coordonat de Marius Ursan.

”Am fost la un pas de a aduce 100 de copii, însă am fost nevoiți să facem o selecție. Avem foarte mulți copii pe care îi pregătim. avem de la vârsta de 5 ani, până la 17 ani. Toate cursurile sunt gratuite la noi. Avem norocul că ne-am orientat către mediul rural, unde am găsit copii foarte buni și dornici să facă performanță”, a spus Marius Ursan.

La Trofeul Deliciosul de Vaslui participă peste 130 de șahiști din țară și R.Moldova.

Turneul este organizat de CS ”Sergentul” Vaslui, cu sprijinul Grupului de Firme Safir și sub edgida Federației Române de Șah.

GALERIE FOTO

Articolul precedentMărțișoare din oase de pește la Târgul de Primăvară
Articolul următorVasluienii au biletele pentru turneul semifinal