O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă în 345.150 de doze, va ajunge, astăzi, în România, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

„Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, afirmă CNCAV.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 98.280 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov – 39.780 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj – 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 38.610 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova – 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 38.610 doze.

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaţionale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 176. Gafă uriașă: lista de prețuri pentru vaccinurile anti-Covid, făcută publică
Articolul următor147.056 de elevi sunt așteptați de azi la simularea probelor scrise de la Bacalaureat 2021. Astăzi, proba scrisă la Limba și literatura română